Međunarodna udruženja
Sanski Most je bio domaćin dvodnevne manifestacije Geoexpo 2011. Riječ je o događaju koji je okupio najeminentnije bosanskohercegovačke stručnjake iz oblasti rudarstva, građevinarstva i geologije. Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini je udruženje koja okuplja inženjere iz pomenutih stručnih oblasti, kao i poslovne subjekte koji gravitiraju ovoj branši. Djeluje na cijeloj teritoriji BiH.
Ciljevi asocijacije su stručno usavršavanje, međusobna suradnja, inoviranje, saradnja sa državnim organima, održavanje naučno-stručnih skupova, izdavanje časopisa, suradnja sa investitorima kod velikih projekata i slično. U 2010. godini su održana dva savjetovanja, u Banji Vrućici i Tuzli, a 2011. godine domaćin skupa bio je Sanski Most.
U sklopu manifestacije organizirao se i izložbeni dio na kojem su se prezentirali proizvodi i usluge iz oblasti geomehanike.
GEO-EXPO se održava  svake godine u drugom mjestu i drugoj regiji, koja ima kapacitet za manifestaciju i imaju atraktivnu turističku ponudu. Na taj način, daje se i skroman doprinos u razvoju različitih područja Bosne i Hercegovine.
Prisutnima se obratio federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta, dr. Sanjin Halimović.
Sponzori

Najava skupova
Sponzori
Sponzori

Najava skupovaXVI DANUBE - EUROPEAN
CONFERENCE
ON GEOTECHNICAL ENGINEEERING
XVI DECGE
Skopje, Makedonija
07-09 06. 2018.
Sva prava zadržana  ©  Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini
Univerzitetska 2, 75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina
E-mail: geotehnika@geotehnika.ba