Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini
Друштво за геотехнику у Босни и Херцеговини
Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini
Друштво за геотехнику у Босни и Херцеговини

IN MEMORIAM: dr. sc. Rešad Husagić (1960. – 2015.)

Predsjednik Skupštine Društva za geotehniku, naš dr. sc. Rešad Husagić, uvijek drag kolega, saradnik i prijatelj napustio nas je 12.06.2015. godine.
Rešad Husagić je rođen 13.10.1960. godine u Lipnici. Diplomirao je 1994.-te godine na Rudarskom odsjeku, Rudarsko-geološkog fakulteta u Tuzli. Magistrirao je 2004., a doktorirao 2007. godine na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli.
Godine 1986. je započeo sa radom u Rudnicima „Kreka“ u Tuzli, na radnim zadacima: Rudarski tehnolog, Rukovodilac službe za imovinsko-pravne poslove, Tehnički rukovodilac, a zatim i Direktor Pogona „Rekultivacija“ Šićki Brod, V.D. Generalni direktor i Generalni direktor Rudnika „Kreka“ u Tuzli do 31.12.2013. godine.
Kao docent je angažovan na Užoj naučnoj oblasti „Mehanika sa geomehanikom i geotehnika“ na RGGF-u u Tuzli, gdje izvodi nastavu na nizu studijskih predmeta, na odsjecima Rudarstvo i Bušotinska eksploatacija mineralnih sirovina. Odlikovao se izvanrednom pedagoškom komunikacijom i spremnošću da studentima pomogne u svakom momentu u nastavnim pitanjima.
Dobitnik je niza priznanja šire društvene zajednice, a njegov rad ostat će upamćen i po tome što je učestvovao u izradi velikog broja stručnih i naučnih radova, knjiga i recenzija.
Društvo za geotehniku u BiH ostaje mu vječno zahvalno za sve što je učinio prilikom osnivanja i daljeg razvoja naše organizacije.

Related Articles

BiltenOpce

Bilten broj 7/2023

7. izdanje Biltena Društva za geotehniku u Bosni i Hercegovini Novo izdanje...

Opce

Bilten Društva za geotehniku u Bosni i Hercegovini

Društvo za geotehniku u BiH je objavilo 6. Bilten. U ovom izdanju...

Opce

JICA ALUMNI BiH: Zbornik stručnih tema

JICA ALUMNI BiH je objavila Zbornik stručnih tema pod naslovom: “HAZARDI I...

Opce

Svečana promocija monografije: „ERVIN NONVEILLER – učitelj i inženjer“

Svečana promocija monografije: “ERVIN NONVEILLER – učitelj i inženjer” je održana na...

Sponsors