All right reserved  ©  Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini
International associations
Sponsors
Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini
Друштво за геотехнику у Босни и Херцеговини
Geotechnical Society of Bosnia and Herzegovina
BA          EN
+ 387 61 562 277
   geotehnika@geotehnika.ba

5th Symposium of the
Macedonian Association for Geotechnics
Ohrid, North Macedonia
10 - 12 June, 2021
https://mag.net.mk
Rocscience Workshop
Belgrade, Serbia
Postponed
https://www.rocscience.com/about/news-events/course-belgrade-2020
EUROCK 2020
Trondheim, Norway
Cancelled
http://www.eurock2020.com/
Events
Naučno-stručni skup GEO-EXPO 2013 je ogranizovan u Hotelu Bistrica na Jahorini u periodu od 31.05. do 01.06.2013. godine. Na skupu je učestvovao veliki broj stručnjaka iz oblasti rudarstva, građevinarstva i geologije. Tokom dva dana održavanja simpozijuma predstavljeno je preko 50 naučno-stručnih radova iz oblasti geotehnike. Učešće je uzelo preko 150 posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Austrije.
Tokom drugog dana manifestacije održan je i okrugli sto na temu "Urbanizacija i geotehnika". Na okruglom stolu se raspravljala problematika oko pribavljanja urbanističko-planske dokumetacije kod nadležnih institucija, problematika oko zakonske regulative nadležne za geotehnička istraživanja, projektovanja i nadzor, stručni aspekti izrade projektne dokumentacije, etika i profesionalnost u istraživanju, nivo kvaliteta u istraživanju, projektovanju i izvođenju radova.
Tokom dva dana održavanja manifestacije na jednom mjestu su se okupili državni organi, konsultanti, investitori i izvođači radova.