Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini
Друштво за геотехнику у Босни и Херцеговини
Geotechnical Society of Bosnia and Herzegovina
BA          EN
   geotehnika@geotehnika.ba
+ 387 61 562 277
Sva prava zadržana  ©  Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini

Međunarodna udruženja
Sponzori
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE
ON INFORMATION TECHNOLOGY
IN GEO-ENGINEERING
Sep. 29-02 Oct., 2019, Guimarães, Portugal
Najava skupova
OMIS 2019  8th Conference of Croatian Geotechnical Society with international participation GEOTECHNICAL CHALLENGES IN KARST Karl Terzaghi and karst in Croatia 110 years ago Omis, Croatia, April 11-13, 2019
Naučno-stručni skup GEO-EXPO 2013 je ogranizovan u Hotelu Bistrica na Jahorini u periodu od 31.05. do 01.06.2013. godine. Na skupu je učestvovao veliki broj stručnjaka iz oblasti rudarstva, građevinarstva i geologije. Tokom dva dana održavanja simpozijuma predstavljeno je preko 50 naučno-stručnih radova iz oblasti geotehnike. Učešće je uzelo preko 150 posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Austrije.
Tokom drugog dana manifestacije održan je i okrugli sto na temu "Urbanizacija i geotehnika". Na okruglom stolu se raspravljala problematika oko pribavljanja urbanističko-planske dokumetacije kod nadležnih institucija, problematika oko zakonske regulative nadležne za geotehnička istraživanja, projektovanja i nadzor, stručni aspekti izrade projektne dokumentacije, etika i profesionalnost u istraživanju, nivo kvaliteta u istraživanju, projektovanju i izvođenju radova.
Tokom dva dana održavanja manifestacije na jednom mjestu su se okupili državni organi, konsultanti, investitori i izvođači radova.