Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini
Друштво за геотехнику у Босни и Херцеговини
Geotechnical Society of Bosnia and Herzegovina
BA          EN
   geotehnika@geotehnika.ba
+ 387 61 562 277
Sva prava zadržana  ©  Društvo za geotehniku u Bosni i Hercegovini

Međunarodna udruženja
Sponzori
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE
ON INFORMATION TECHNOLOGY
IN GEO-ENGINEERING
Sep. 29-02 Oct., 2019, Guimarães, Portugal
Najava skupova
Naučno-stručni skup GEO-EXPO 2013 je ogranizovan u Hotelu Bistrica na Jahorini u periodu od 31.05. do 01.06.2013. godine. Na skupu je učestvovao veliki broj stručnjaka iz oblasti rudarstva, građevinarstva i geologije. Tokom dva dana održavanja simpozijuma predstavljeno je preko 50 naučno-stručnih radova iz oblasti geotehnike. Učešće je uzelo preko 150 posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Austrije.
Tokom drugog dana manifestacije održan je i okrugli sto na temu "Urbanizacija i geotehnika". Na okruglom stolu se raspravljala problematika oko pribavljanja urbanističko-planske dokumetacije kod nadležnih institucija, problematika oko zakonske regulative nadležne za geotehnička istraživanja, projektovanja i nadzor, stručni aspekti izrade projektne dokumentacije, etika i profesionalnost u istraživanju, nivo kvaliteta u istraživanju, projektovanju i izvođenju radova.
Tokom dva dana održavanja manifestacije na jednom mjestu su se okupili državni organi, konsultanti, investitori i izvođači radova.